Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış bapları konstrüksiyonsı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların kafalıca özellikleri adidaki gibidir:

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir sair özelliği kilit + grup seti veya ürkü amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangın kapısı esasta yapıların zımni emniyet kahramanlarıdır. Bu binalarda bulunanların yangın çışitalarının çevresı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son paye önemlidir.

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden kellelamışsa dışarıya, dışarıdan temellamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar teamüllevi yüz farklı malzemelerden üretildiği için ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride kuşatılmış kalabilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri önemli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

üste yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birhayli şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri birlik bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin Yangın Merdiveni Kapısı ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Binanın ciğerinden kötüya gerçek inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanma vadiı genişlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz farklı bir kompartmanda korumayı fakatçlar.

Report this wiki page